MENU

World Press photo 2016

Twee van mijn foto’s waren te zien tijdens de fototentoonstelling World Press Photo 2016 die werd afgesloten in Zwolle. Onderstaande foto is door het publiek gekozen als beste foto van de tentoonstelling You and I. Ik zie het als een waardering van het publiek en draag de prijs op aan alle mensen die zorg dragen voor een ander en dat doen met liefde, kennis, betrokkenheid  en warmte.

 

world press moment van tederheid bij afscheidMoment van tederheid bij afscheid  

Vlak voor haar overlijden beleven Frank en zijn vrouw een  teder moment. Frank zorgde dagelijks voor zijn vrouw. Ze leed aan dementie. De zorg voor haar duurde jarenlang.  Ik zag dat de zorg Frank zwaar viel, maar hem ook blijdschap en voldoening gaf. Zijn trouw en liefde maakten op mij diepe indruk. Na het overlijden van zijn vrouw zet Frank zich vrijwillig in voor ouderen in Zwolle die lijden aan dementie. Zijn betrokkenheid en liefdevolle zorg raken de kern van bezielde zorg, die vaak zo ongezien wordt verleend.

 

Onderstaande foto is door het publiek gekozen en won de 3e prijs.

world press Rwanda Beperkingen en mogelijkheden in Rwanda 

Niet in alle landen hebben mensen met een beperking dezelfde rechten en arbeidskansen. In Rwanda wordt hard gewerkt aan gelijke rechten en kansen. Jean Pierre heeft vanaf jonge leeftijd polio. Hij heeft zijn eigen kapperszaak en helpt meedenken welk beroep past bij mensen met een beperking. Misschien is dit wel het meest krachtige middel tegen stigmatisering. Zijn eigen zaak loopt goed. Als gevolg van polio heeft hij geregeld last van zijn rug en pijn in zijn been. Pauze nemen is dan noodzakelijk om daarna weer verder te kunnen werken.

 

De World Press Photo16 informeert, inspireert en helpt om een beter inzicht in de wereld te geven via hoogwaardige fotojournalistiek. Vrijheid van meningsuiting, informatie en nieuwsgaring zijn de basis van hoogwaardige fotojournalistiek en cruciaal voor de accurate onafhankelijke verslaglegging.
Al sinds 1955 vormt de jaarlijkse World Press Photo wedstrijd de standaard in de fotojournalistiek. De World Press Photo 16 presenteert de winnaars, de meest opvallende foto’s en meest boeiende verhalen van 2015.

De World Press Photo bestaat uit ongeveer 153 panelen. De thema’s voor de tentoonstelling zijn: Contempary Issues  (Huidige Kwesties), Daily Life (Dagelijks Leven), General News (Algemeen Nieuws), Long- Term Projects (Lange Termijn Projecten), Nature (Natuur), Portraits (Portretten), Sports (Sporten) en Spot News (Plaatselijk Nieuws).

De World Press Photo wordt in meer dan 45 landen tentoongesteld en trekt ieder jaar ruim 4 miljoen bezoekers.

De vakjury 2016 bestond uit 19 internationale fotografen, journalisten en redacteuren. De bekroonde foto’s zijn gekozen uit meer dan 82.951 foto’s, gemaakt door meer dan 5.775 fotojournalisten en documentaire fotografen uit 128 landen en worden u aangeboden in een ontroerende, soms aangrijpende tentoonstelling.

Bezoekers informatie

Wanneer

Van 8 maart 2017 tot 3 april 2017.

Locatie

Grote Kerk Zwolle | Grote Markt 18 |

Reakties
Schrijf je reaktie

CLOSE