MENU

Photo Stories

Dit is een alledaags beeld in Ivoorkust; een gezin dat samen TV zit te kijken. Je komt TV overal tegen; in ziekenhuizen, barretjes, in garages, op straat en natuurlijk in de huizen van mensen. TV maakt deel uit van de cultuur. Of je nu in grote huizen komt of in krotten, vaak is er een TV te vinden. TV beïnvloedt mensen, zowel negatief als positief.

Dit meisje is bezig met de dagelijkse afwas. Hoe herkenbaar…..het weer hielp haar: Omdat de pannen en schalen op de binnenplaats stonden (een open ruimte tussen de woonkamer en keuken) spoelde het hemelwater het vuil van de pannen. Ik moest denken aan het voorspoel programma van mijn vaatwasser. Met plezier waste ze de schalen en pannen schoon. Ze gebruikte hiervoor een zelfgemaakte afwasborstel van bij elkaar geknoopt touw.

HIV maakt deel uit van het dagelijks leven in Ivoorkust. Boven het wachtende meisje in het ziekenhuis zijn posters te zien die stimuleren dat beide ouders in de zwangerschap de gezondheidskliniek bezoeken om zich te laten testen op HIV. Op deze manier kunnen ouders zo nodig begeleiding en behandeling krijgen. Dit vergroot de kansen op een gezonde start voor het ongeboren kind enorm.

Lopend over een plaatselijke markt in Burundi, nodigde de eigenaar van deze kapperszaak/oplaad- en reparatie winkel voor mobiele telefoons me uit. Trots liet hij mij zijn zaak zien.a

Photo Stories | Afrika

Voor mij is deze oma een heldin. Zij staat symbool voor de zorg voor kinderen, ondanks het wegvallen van hun ouders door aids. De kracht en de energie die ze laat zien vind ik bewonderenswaardig. In Malawi groeit een grote groep kinderen op deze manier op, door het wegvallen van een generatie als gevolg van aids.

Photo Stories | Afrika
CLOSE