MENU

Over mij

Ik ben documentair fotograaf en werk in series. Naast de projecten waar ik op eigen initiatief aan werk, doe ik ook geregeld werk in opdracht van ontwikkelingsorganisaties. Meerdere campagnes heb ik inmiddels gefotografeerd. Ook fotografeer ik graag voor communicatieve doeleinden van NGO's.

De verhalen van mensen, waar dan ook ter wereld, blijven me boeien....

Jarenlang heb ik het voorrecht gehad  om als gespecialiseerd  verpleegkundige (verloskunde en gynaecologie) aanwezig te zijn  bij vele geboortes. Je bent dan dichtbij  nieuw leven. In mijn vak werd ik geconfronteerd  met  ziekte en de eindigheid van dit leven, soms zelfs al voor de geboorte. Door van zo dichtbij het leven en de dood mee te maken, leer je bewuster te leven;  het gaat om wie je liefhebt, met wie je verbonden bent en wat je voor elkaar kunt betekenen. En of je bereid bent van elkaar en van het leven te leren.

Na het werken in de verloskunde heb ik ruim 6 jaar gewerkt als sociaal jeugdverpleegkundige. Ik heb me bezig gehouden  met gezondheid in de breedste zin (ontwikkeling van het kind, leefstijl, gezondheidsbeleid). Met veel gezinnen heb ik samengewerkt. Geregeld hadden zij te maken met (v)echtscheidingen, veiligheidsvragen, huiselijk geweld, kindermishandeling, armoede en psychische problematiek.  Door preventie, openheid en steun ontstond vaak ruimte voor nieuw perspectief. Zorg, ontwikkeling en verbinding zijn terugkerende thema’s in mijn werk.

Amsterdam portretten
Publicaties
CLOSE